terveys

Korkea triglyseridien oireet: ruokavalio ja ennaltaehkäisy

Kuolema on levyssä! Jos emme kiinnitä huomiota, ruokavalio voi aiheuttaa meille valtavia terveysongelmia. Yksi niistä, jota ei pidä unohtaa, kutsutaan hypertriglyseridemiaksi tai yksinkertaisemmiksi, korkeiksi triglyseriditasoiksi. Triglyseridit ovat joukko lipidejä tai rasvoja, jotka ovat olennaisia ​​kehomme moitteettoman toiminnan kannalta. Ne kerääntyvät rasvakudokseen ja muodostavat energiavaran, jota keho pystyy käyttämään. Kuitenkin suurissa määrin veressä triglyseridit, kuten kolesteroli, ovat haitallisia sydän- ja verisuonisairauksillemme ja aiheuttavat todellisen vaaran, koska ne suurentavat suuresti sydänkohtauksen, angina pään ja jopa kuoleman riskiä. Miten triglyseridit tuodaan elimistöömme? Kuinka tunnistaa korkean triglyseriditason merkit ja mitä syödä parantamaan tai suojelemaan sitä vastaan? Triglyseridien muodostuminen Triglyseridit muodostuvat pienistä suolistostamme eläinrasvoista, joita kulutetaan. Ne on myös tuotettu maksa ylimääräisestä sokerista ja alkoholista ruokavaliostamme. Tämä merkitsee sitä, että rasvan, lihan, makkaroiden, pikaruokien, yksinkertaisen sokerin ja soodan ravinnoksella, joka on alkoholin ensisijainen paikka, altistat itsesi kärsimättä hypertriglyseridemia tai korkea kolesterolitaso. Korkean triglyseriditason oireet Triglyseriditaso pidetään normaalina, kun se on alle 1,7 mmol / l. Tämän arvon yläpuolella korko on korkein yksilön iän mukaan. Se on erityisen huolestuttavaa, kun se saavuttaa 5,63 mmol / l. Yleensä ei ole erityistä oireita, jos jollakin on hypertriglyseridemia tai kun jollakin on korkea kolesterolitaso. Mutta navan ja ensimmäisen kylkiluun välissä oleva vyötärömuoto voi antaa meille vihjeitä. Jos sinulla on esimerkiksi yli 102 cm vyötäröä, kuulet hälytyksen. Vakavimmissa tapauksissa voi jopa havaita seuraavat oireet: Vatsakipu; Yleisen tilan muuttuminen; Eruptiivinen ksantomatoosi, jolle on tunnusomaista kellertävien pimplesien esiintyminen. On tarpeen tehdä lipidien arviointi triglyseridien ja kolesterolin määrittämiseksi, jotka muodostavat kehossa olevat lipidit. Jos henkilöllä on korkea kolesterolitaso, hänellä ei ole oireita. Joissakin tapauksissa henkilö kuitenkin kärsii vasikoiden kipua, rintakehän, pahoinvointia, huimausta, hengenahdistusta … Nämä oireet voivat nopeasti johtaa sydän- ja verisuonitauteihin ja jopa ääritapauksissa antaa kuolemaan. Ruokavalio ja ennaltaehkäisy Jos lääkäri on diagnosoinut hypertriglyseridemiaa, yksi niistä ensimmäisistä asioista, joita sinun pitäisi tehdä, jos olet ylipainoinen, on laihtua, jotta saavutat “terveellisen painon”. On kuitenkin suositeltavaa, että mukana on ammattilainen. Myös seuraavien tuotteiden rikkaan ruokavalion on oltava tarpeellista: Kokonainen vilja (ruskea riisi, quinoa, täysjyväleipä, vehnänalkio, kauraleseet). Vihannekset ja hedelmät. Heillä on alhainen kalorimäärä, mutta heillä on tunne kylläisyyttä. Lisäksi niiden antioksidanttiset ominaisuudet auttavat ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja. Omega-3. Ne auttavat alentamaan triglyseriditasoa. Ne löytyvät makrillista, valkoisesta tonnikalasta, sardiineista ja lohesta. Kasviperäiset proteiinit, jotka ovat soijassa, kasvis maito, palkokasvit. Muiden varotoimenpiteiden takia on suositeltavaa välttää istuma-elämäntapa, ylimääräinen alkoholi ja tupakka. Olisi myös viisasta syödä niin paljon kotitekoista ruokaa kuin säilykkeiden sijaan. Voit jatkaa muiden artikkeleiden kanssa:

Leave a Comment