terveys

Lipome : définition, causes et traitements

Kuulitessaan kehoa, huomasit, että ihosi alla oli pehmeä, liikkuva pallo. Et tunne mitään kipua, mutta oletko huolissasi tästä outoa keksinnöstä? Joten lähdit lääkäriisi selkeään sydämeen. Kuultuaan hän diagnosoi lipooman. Et ollut koskaan kuullut siitä. Mikä on lipoma? Onko se syöpävaara? Kuinka käsitellä sitä? Sinulle on kerrottu kaikesta tästä taudista loput tässä artikkelissa. Lipoma: mitä se on? Kutsutaan myös “adipoma”, lipoma on hyvänlaatuinen kasvain, joka koostuu rasvakudoksesta. Se on pehmeää kosketukseen ja voi liikkua sormien alla. Ole varovainen, älä sekoita sitä umpikujaan, joka on vielä vakaa ja voi olla syöpä. Yleensä lipoma ei aiheuta kipua, mutta se on erityisen hankala esteettisestä näkökulmasta, kun se sijaitsee ihon näkyvissä osissa. Erilaisista koosta (usein sen koko on verrattavissa hasselpähkinän arvoon, mutta se voi nousta jopa mandariinin kokoon). Lipomalla on kyky esiintyä kehon eri osissa. Niinpä se voi kehittyä rintojen tasolla, käsivarsien sisäpuolella, otsaan, kaulaan, vartaloon, päänahkaan … Kun useita lipomia esiintyy yhdessä paikassa, puhumme tässä tapauksessa lipomatoosista. Mutta sinun on tiedettävä, että tämä pallo voi myös muodostaa kehon sisällä varsinkin vatsassa, keuhkoissa, aivoissa, maksassa jne. Siellä hän on täysin näkymätön ja huomaamaton. Se ei ole syöpä, koska nämä solut eivät siirry muihin elimiin eikä kehitä etäpesäkkeitä. Mikä aiheuttaa lipomaa? Tämä on kysymys, jota ammattilaiset eivät ole vielä löytäneet vastausta lukuisista hauista huolimatta. Sellaiset tekijät, jotka aiheuttavat tämän solunvaimennuksen, ovat täten vielä tuntemattomia, vaikka tiedämme, että se johtuu rasvasolujen lisääntymisestä. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että sen ulkonäkö liittyy geneettiseen tekijään. Lipomien tyypit ja niiden variantit Lipomia on useita. Heistä erotetaan: Ihon alle tulevat lipomasit: niille on ominaista pehmeät rasvapallot. Tämä on tunnetuin lomake, joka vaikuttaa useimpiin ihmisiin. Lipoblastooma: Se esiintyy imeväisillä tai alle 3-vuotiailla lapsilla. Pleomorfinen lipoma: se on yleensä yli 45-vuotiaita miehiä, jotka kärsivät siitä. Fibrolipomes. Benign mesenchymoma. Heterotyyppiset lipomasit: Tässä tapauksessa rasvasolut ovat muita soluja muista kudoksista. Hibernomaalit: Nämä ovat lipomit, jotka on tehty tietystä rasvasta, ruskeasta rasvasta. Lipomayhdistyksessä on myös pahanlaatuisia kasvaimia, vaikka ne ovat hyvin harvinaisia. Nämä ovat: Liposarkooma, erilainen tai dedifferentiated; Myksoidiliposarkooma; Pleomorfinen liposarkooma. Mitkä ovat ratkaisut lipomin hoitoon? Joskus tapahtuu, että lipoma katoaa, kun se ilmestyi. Mutta esteettisistä syistä (varsinkin kun se saa vähän suuria), jotkut ihmiset mieluummin kohtelevat sitä nopeasti. Tätä varten useat hoidot voivat sallia sen poistamisen. Voit valita leikkauksen. Tämä voi olla lipectomy, tai lipoaspirataatio tai injektio kortikosteroideja suoraan lipoosiin. On myös tehokkaita luonnollisia hoitoja, jotka tekevät lipomasi katoavan. Voidaan lainata Atlasin setriöljyisen eteerisen öljyn käyttöä, jolla on lypolitisia ominaisuuksia, hunajaa (rauhoittava ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia) tai voiteella salvia. Voit jatkaa muiden artikkeleiden kanssa: