terveys

Huimaus ja päänsärky: mitä vinkkejä niiden lievittämiseksi ?

Vertigo ja päänsärky ovat alkuperää enemmän tai vähemmän vakavia. Onneksi on joitakin vinkkejä niiden lievittämiseksi nopeasti. Jos ongelma kuitenkin jatkuu ja se ei liity esimerkiksi yksinkertaiseen väsymykseen, idea olisi mennä lääkäriin. Mikä on syy huimaukseen ja päänsärkyyn? Huimaus tulee siihen epämiellyttävään tunteeseen, että kaikki pyörii ympärilläsi ja tunne, että saatat pudota milloin tahansa. Lääkäreiden mukaan se liittyy sisäiseen korvaan sijoitetun vestibulaarisen järjestelmän toimintahäiriöön. Itse asiassa tämä järjestelmä toimii proprioseptiivisen näkemyksemme ja herkkyytemme kanssa (tapa, jolla me havaitsemme kehomme avaruudessa), jotta voimme pitää tasapainon. Kun on huimausta, sattuu usein myös päänsärky. Mitkä ovat huimauksen ja päänsärkyjen syyt? Näiden vaivojen syitä voi vaihdella, tässä on joitakin niistä: Päänsärkyyn lisätty väsymys; Liian äkillinen liike (esimerkiksi istumapaikasta pysyvään asentoon); anemia; Migreeni; hypoglykemia; Kuivuminen; Verenpaineen lasku tai nousu; Psykologinen häiriö, kuten masennus tai ahdistuneisuus Fysikaalinen tila, kuten vestibulaarinen neuriitti, aivohalvaus, korvatulehdus tai kasvain, kohdunkaulan spondyloosi jne. Jos huimaus ja päänsärky liittyvät sairauden tai pään trauman seurauksiin tai jos ne pysyvät yli 12 tunnin ajan, mene hätätilanteen osastolle tai lääkärillesi. Mitä toimia väsymykseen liittyvien päänsärkyjen ja huimauksen lievittämiseksi? Jos päänsärky ja huimaus johtuvat väsymyksestä, vaihtoehtoinen lääketiede voi auttaa sinua ratkaisemaan ongelman. Aloita väsymyksestä ja päänsärkyistä yksinkertaisimmilla toimilla: Jos seisot, istu alas ja ota henkeäsi palataksesi vähän; Ota sokeri sokeria, jos olet hypoglykeeminen. Jos olet ruokavaliossa, ei ole suositeltavaa ohittaa aterioita, sillä tämä saattaa vaimentaa sinua enemmän; Syö tasapainoinen palauttamaan verenpaineesi ja saamaan elinvoimaa: vähemmän suolaa ja sokeria, mutta enemmän kalaa, vihreitä vihanneksia, hedelmiä ja viljaa; Liikunta vahvistaa kehoa Älä unohda juoda runsaasti vettä, jotta sinut jäähtyy. Mitä luonnollisia korjaustoimenpiteitä voidaan vähentää huimausta tai päänsärkyä? On olemassa useita, mutta tässä on joitakin tehokkaimmista: Ota yrttiteetä. Kasvit kuten kamomilla, rosmariini, inkivääri, kaneli ja minttu ovat erinomaisia ​​päänsärkyä, huimausta tai väsymystä vastaan. Olet ehkä unohtanut juoda kahvia aamulla. Ota kuppi, koska kofeiini sopii erinomaisesti päänsärkyyn. Kokeile akupainetta. Tämäntyyppinen hieronta sisältää muun muassa painetta ja pyöreitä liikkeitä peukalon ja etusormen välissä toisella kädellä. Siirry sitten toiseen käteen muutaman minuutin kuluttua. Anna jalkasi kuumaa vettä. Näin voit rentoutua nopeasti samalla kun huomaat huimausta ja päänsärkyä. Käytä eteerisiä öljyjä, joilla on rauhoittavia hyveitä, kuten laventeli tai piparminttu. Laita kaksi tai kolme tippaa otsaasi ja rentoudu. Voit jatkaa muiden artikkelien kanssa: