terveys

Jalka naarmuuntuminen: tiedä kaikki tästä kutinaa

Onko sinulla jalkaa (tai muita ruumiinosia), jotka naarmuttavat ja pelkäävät, että tämä on kutinaa? Haluatko tietää, miten tunnistaa kutinaa ja mitkä ovat mahdolliset ratkaisut sen lievittämiseen? Kerromme sinulle kaiken! Todellisuudessa mikä on kutinaa? Kutina on epämiellyttävä, jopa tuskallinen, ärsyttävä tunne, joka on epidermissä koettu ja aiheuttaa tarpeen naarmuttaa. Ne voidaan sijoittaa paikalleen tai laajentaa tärkeään kehon osaan, jopa koko kehoon. Kutina aiheuttaa: Ihon punoitus; Karkea ihon ulkonäkö; Pienet painikkeet; Kuoppia. Kutina voi johtua siitä, että iho on liian kuiva. Se voi olla myös vakavampi sairaus. Ainoastaan ​​lääkäri voi tutkimusten jälkeen kertoa teille tarkasti syyt kutinaasi. Tämä lääkäri voi tarkentaa diagnoosiaan määrittäessään lisäanalyysejä, kuten: Verikoe; Allergiatesti; Ihonäytteet. Mitkä ovat kutinaa aiheuttavat syyt? Erilaisista kutinaa aiheuttavista syistä voidaan säilyttää olennaisesti: Ihottumat (ekseema, psoriasis, vesirokko, haava, syyhy …): näiden sairauksien aiheuttama kutina on melko paikallista ja siihen liittyy yleensä punoitus, näppylöitä ja rakkuloita. Stings: Hyttysen, täiden, meduusojen tai nokkosen purema voi aiheuttaa vakavaa ärsytystä. Kuiva iho: ihon kuivumista aiheuttavien tekijöiden joukossa on kylmä ja kuiva sää, ilmastointi, keskuslämmitys … Iho voi kuivua ja aiheuttaa kutinaa. Sisäiset sairaudet (munuaisten vajaatoiminta, sappihoito, lymfooma …): kutina vaikuttaa koko kehoon. Allergiat: kutinaa voi aiheuttaa allerginen reaktio tietyille lääkkeille, iholle, ruoalle … Paljain jaloin kulkeminen sellaisessa ympäristössä, johon olet allerginen, voi myös johtaa siihen, että saatat tuntea naarmuuntuvat jalat. Tällöin kutina voidaan yleistää (päähän jalkojen pohjalle). Raskaus: rintojen, käsivarsien, reiden kutinaa voi esiintyä joillakin raskaana olevilla naisilla. Tämä johtuu yleensä ihon venymisestä. Hermostoon vaikuttavat sairaudet: vyöruusu tai multippeliskleroosi voi aiheuttaa ihon kutinaa. Kuten edellä jo mainittiin, kutinaa voi aiheuttaa vakavia sairauksia. Siksi on erittäin tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriisi, etenkin jos kyseessä on väkivaltainen, lakkaamaton tai laaja kutina. Luonnollisesti, kun iho kutisee, ensimmäinen asia, jota teet, on naarmuuntuminen. Mutta saatu helpotus on vain hetkellinen. Lisäksi naarmuuntuminen voi pahentaa kutinaa. Mitä enemmän naarmuja, sitä enemmän tartunta leviää. Joten paras ratkaisu tämän taudin voittamiseen on turvautua tiettyihin hoitoihin. Alla olevat tuotteet voivat todella olla sinulle hyödyllisiä: Hydrokortisoni: se vaikuttaa tulehdukseen. Calamine: se on kuuluisa kyvystään rajoittaa kutinaa. Se auttaa myös kuivumaan pimples. Colloid kaurahiutale: Se rauhoittaa kutinaa kosteuttamalla ihoa. Kutinaa lievittävien tuotteiden lisäksi nämä tuotteet ovat myös tehokkaita hyönteisten puremien, vähäisten palovammojen, auringonpolttamisen tai ärsyttävän aineen kosketuksen aiheuttamien vähäisten ärsytysten rauhoittamiseksi. On kuitenkin suositeltavaa ottaa yhteyttä apteekkiin, jotta voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan tuotteen. Voit jatkaa muiden artikkelien kanssa: