terveys

Jalka raapiminen: tietää kaikki tämä kutina

Onko sinulla jalkaa (tai muita kehon osiin) naarmuja ja pelkää, että tämä on kutinan alku? Haluatko tietää, miten tunnistaa kutina ja mitkä ovat mahdolliset ratkaisut sen helpottamiseksi? Kerromme sinulle kaiken! Todellisuudessa, mikä on kutinaa? Kutina on epämiellyttävä, jopa tuskallinen, ärsyttävä tunne, joka esiintyy epidermiksessä ja aiheuttaen tarpeen naarmuttaa. Ne voidaan paikallistaa tai laajentaa tärkeään kehon osaan, jopa koko kehossa. Kutinaa seuraa: Punoitus iholla; Ihon karkea ulkonäkö; Pienet painikkeet; Kuoppia. Kutina saattaa johtua liian kuivasta ihosta. Se voi myös olla vakavimman sairauden merkki. Vain lääkäri voi tutkimusten jälkeen kertoa juuri oikeat syyt kutinaan. Tämä lääkäri voi tarkentaa diagnoosiaan lisäanalyysejä, kuten: Veritesti; Allergiatesti; Ihonäytteet. Mitkä ovat syyn mahdolliset syyt? Erilaisia ​​kutiautuneita syitä voidaan pitää olennaisesti: Ihottuma (ekseema, psoriaasi, vesirokko, haava, syyhy …): näiden tautien aiheuttamat kutina ovat melko paikallisia ja niihin yleensä liittyy punoitusta, punkkeja ja läpipainopakkauksia. Stings: Hyttysen, karvojen, meduusojen tai nokkosen purenta voi aiheuttaa vakavaa ärsytystä. Kuiva iho: ihon kuivumista edistävät tekijät, ajattelemme kylmää ja kuivaa ilmastoa, ilmastointi, keskuslämmitys … Iho voi kuivua ja aiheuttaa kutinaa. Sisätaudit (munuaisten vajaatoiminta, sappitiehytys, lymfooma …): koko ruumis vaikuttaa kutinaa. Allergiat: kutina voi johtua allergisesta reaktiosta tiettyihin lääkkeisiin, iholle, ruoalle … Kävely paljain jaloin ympäristössä, johon olet allerginen, voi myös johtaa sinut kokemaan nauttien naisen tunteen. Tällöin kutinaa voidaan yleistyä (päästä jalkoihin). Raskaus: kutinaa rintaan, käsiin, reisiin … voi esiintyä joissakin raskaana oleville naisille. Tämä johtuu yleensä ihon venytyksestä. Hermostoon vaikuttavat sairaudet: vyöruusu tai multippeliskleroosi voivat aiheuttaa ihon kutinaa. Kuten edellä mainittiin, kutina voi johtua vakavista sairauksista. Siksi on erittäin tärkeää ottaa yhteys lääkäriisi, erityisesti jos kyseessä on väkivaltainen, jatkuva tai laajamittainen kutina. Luonnollisesti, kun iho itkee, ensimmäinen asia, jonka teet, on naarmuuntumista. Mutta saatu helpotus on vain hetkellinen. Lisäksi naarmuuntuminen voi kutinaa pahentaa. Mitä enemmän naarmuat, sitä enemmän tartunta leviää. Joten, paras ratkaisu tämän taudin voittamiseksi on turvautua erityisiin hoitoihin. Itse asiassa alla olevat tuotteet voivat olla erittäin hyödyllisiä sinulle: Hydrokortisoni: se vaikuttaa tulehdukseen. Kalamiini: se on kuuluisa kyvystään rajoittaa kutinaa. Se myös auttaa kuivumaan pimples. Colloid kaurapuuro: Se rauhoittaa kutinaa kosteuttamalla ihoa. Kutinaa lievittäen nämä tuotteet vaikuttavat myös hyönteisten puremien, vähäisten palovammojen, auringonpolttamien tai ärsyttävien aineiden aiheuttamien pienien ärsytysten rauhoittamiseen. On kuitenkin suositeltavaa ottaa yhteys apteekkiin valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopiva tuote. Voit jatkaa muiden artikkeleiden kanssa: