terveys

Salivarylitaasi: mitä se on?

Salivarylitaasi on nimitys, joka annetaan patologialle, joka johtaa kivien esiintymiseen sylki-kanavissa. Suora seuraus on syljen erittymisen täydellinen puuttuminen. Tämä aiheuttaa automaattisesti turvotusta tai infektiota, koska syljen ei ole sylkeä. Kivet muuttuvat eräänlaiseksi kivi, joka täysin estää sylkirauhaskanavan. Mitkä ovat sylkirauhaset? Sikiörauhasista on kolme päämuotoa: Ensin korvan takana on parotidihormot, erityisesti alemman leukan ylärainan takana. Näitä sylkirauhasia erottaa niiden tilavuus. Stenonin kanava, joka helpottaa syljen erittymistä. Toiseksi, on submaxillary rauhaset, jotka sijaitsevat tasolla lattian suussa. Tällä tasolla Whartonin kanava huolehtii syljen evakuoinnista kielen alla. Lopuksi on suuontelo, joka sijaitsee suun lattian tasossa ja sisältää kahdentyyppisiä eritteitä kanavia, nimittäin Walther- ja Rivinus-kanavia. Mitkä ovat sylki-litiasiksen oireet? Muistutuksena sylkirauhaset ovat tärkeitä aterioiden aikana. Itse asiassa ne, jotka erittävät sylkeä paremmin maistelemaan ruokia. Tiiviste kuitenkin paisuu, kun kanava on tukossa. Kysymys on nyt siitä, mitkä ovat oikaistun sylkirauhan oireet? Seuraavassa on joitain niistä: Kun joku kärsii sylkiherna, yksi kärsii kivuton laajentuma rauhanen, joka kestää vain muutaman minuutin. Se katoaa aterian päätyttyä ja jättää syljen erittymisen tunteen. Se on tuskallinen turvotus, joka hyökkää sylkirauhaan ja kestää hieman pidempään kuin sylkiherna. Jos häntä ei hoideta mahdollisimman pian, on mahdollista saada infektio vaurioista tai stenoosista. Jos sinulla on sylkikiviä, ota yhteyttä lääkäriin, jotta voit tutkia patologian. Diagnoosin prosessi on yksinkertainen ja lääkärin tulee määrätä sopivia lääkkeitä hoidettaessa sylkirakkasi. Hän voi sitten mennä auskultaatioon, jos kivi todella estää sylkirauhan kanavan. Tällöin neulanäyte on tarpeen analysoitavaksi. Jos tapaus on vakava, suoritetaan tukkeutuneen sylkirauhasen CT-tutkimus. Jotkut tapaukset ovat vakavia ja aiheuttavat jonkin verran huolta potilaan terveydelle. Nämä ovat: Kasvojen hermojen vaikutus; Kasvaimen nopea eteneminen; Ganglien turvotus. Mikä on sopiva hoito syljenlitaasiin? Sylinterien tukoksen hoito vaihtelee patologian tyypin mukaan. Tämän takia suositellaan toistuvien hierontojen käyttöä, jos kivi on läsnä erittimen kanavassa. Tämä turvonnut sylkirauhasen korjaustoimenpide auttaa käynnistämään syljen tuotannon uudelleen. Muut toimenpiteet voivat olla tehokkaita, kuten sitruunan tai karkkia imemistä. Vakavien tuumoreiden tapauk- sessa lääkärin on suoritettava kivun poisto radiologian tulosten mukaan. Siksi ganglien poistaminen on yleistynyt. Älä unohda ottaa yhteyttä lääkäriisi. Voit jatkaa muiden artikkeleiden kanssa: